אוכל, קדימה אוכל

סעיף האוכל הוא המשמעותי ביותר בתקציב ברית המילה. לפי מחקרים, מעל ל- 65% מהתקציב הולך כדי להאכיל את האורחים, ולכן זה רק הגיוני שהשאלה הראשונה אשר נשאלת לאחר מכך היא "איך היה האוכל?". עובדה זו מסבירה בצורה המדויקת ביותר את חשיבות האוכל בברית

סעיף האוכל הוא המשמעותי ביותר בתקציב ברית המילה. לפי מחקרים שונים, מעל ל- 65% מהתקציב הולך כדי להאכיל את האורחים, ולכן זה רק הגיוני שהשאלה הראשונה אשר נשאלת לאחר מכך היא "איך היה האוכל?". עובדה זו מסבירה בצורה המדויקת ביותר את חשיבות האוכל בכל אירוע.

בבואכם להחליט על נושא האוכל באירוע, הינכם ניצים לפני מספר דילמות, כשהמרכזיות הן האם ללכת על הגשה לשולחן או על בופה ומזנונים והאם לבחור בארוחה בשרית או חלבית. שאלות יותר קטנות אך חשובות הן סגנון הקינוחים, מספר המלצרים והאם בכלל רוצים ארוחה כשרה או שמוותרים על התענוג הזה.

בופה או הגשה?

למזנון חופשי (בופה) יש מספר יתרונות בולטים כמו אווירה חופשית ופתוחה, חוסר רשמיות וויתור על ה"זמן מת" שמוקדש רק לאכילה. בבופה כל אורח אוכל מתי שנוח לו מבלי להיות כפוף לזמני ההגשה של המלצרים. יתרון נוסף הוא בכך שכל אורח אוכל כאוות נפשו, לוקח את כמות האוכל בה הוא חושק ויכול לבחור להתרכז במנה אחת ולקחת ממנה ערימות.

קייטרינג חלבי תפריט

כמובן שגם להגשה לשולחנות יש כמה יתרונות בולטים. קודם כל, הסדר והמכובדות של ההגשה הם בלתי ניתנים להחלפה. כל מנה נכנסת בזמן, יש שליטה על האוכל ועל האורחים וגם כמות המנות ידועה מראש, פחות או יותר.
בנוסף, הרבה יותר קל לשמור על האוכל חם כאשר המלצרים מגישים אותו מהמטבח לשולחנות וגם אפשר להיות יצירתיים מבחינה אסטתית וליצור מגדלי ירקות שונים, סוגי פטה בצורת לב וכדומה.

קייטרינג כשר בעמק יזרעאל זה קייטרינג הדרי!

אם רוב האורחים צעירים וקופצנים, עדיף להשתמש במזנונים ולעומת זאת אם רוב האורחים מבוגרים ולא בדיוק נושקים לשנות העשרים, עדיף לתת להם לנוח ולהשתמש בהגשת מלצרים. בדרך כלל על הגשה לשולחנות מבקשים תוספת של 2 דולר. לכל מנה.

חלבי או בשרי?

כשבאים להחליט בנושא חשוב זה, צריך להתייחס לאופי המוזמנים לארוע מאחר שארוחה בשרית עדיין נחשבת למכובדת יותר וליקרה יותר. בשר, על כל סוגיו, נחשב לארוחה מלאה ומשביעה, בעוד שלארוחה חלבית מתייחסים יותר כמנה ראשונה. אנשים רבים מרגישים שהם 'לא אכלו' אם אין לפחות מנת בשר אחת בארוחה שלהם. ולמרות כל זאת, בשנים האחרונות יש מגמה של מעבר למנות חלביות וקלילות יותר.

בקבלת הפנים אפשר להגיש מתאבנים בשריים נהדרים, כמו חתיכות פרגיות ברוטב שקדים או בוטנים, נקניקיות בבצק (תיבת נוח), נתחי שניצל עם זיתים, ירקות מוקפצים עם בקר ועוף, כבד אווז ממולא פטריות, פטה אווז, פטריות ממולאות בבשר וכך בלי סוף. רק תבקשו מהקייטרינג והם ישמחו לתת לכם מאות רעיונות של מטעמים למנה ראשונה.,תבלינים איכותיים

כמנה עיקרית בשרית אפשר ללכת לכיוון הבשרים על האש, עם שיפודי פרגיות, קבבים, חזה עוף על האש ואפילו צלעות כבש וסטייקים אם יש לכם מספיק כסף. כתוספת אפשר להגיש את הצ'יפס שתמיד טעים, אורז, בטטות, ירקות מאודים או נבטים מוקפצים.
אופציה נוספת היא לתת אפשרות לבחור בדג כמנה עיקרית חלופית, למי שצמחוני או סתם לא אוהב בשר.

ארוחה חלבית תכלול מספר סוגי גבינות, הרבה סוגי ירקות, חיים, מוקפצים או מאודים, לחמים שונים ומיוחדים וכמות עצומה של סלטים. פסטות קרות ואנטיפסטי יכולים להוות תוספת נחמדה.

כמנה עיקרית אפשר להגיש לזניה צמחונית עשויה מירקות, פסטות חמות, ספגטי על בסיס שמנת, פשטידות לרוב ושאר דברים טובים שלא נעשו מחיות.

כשרות הארוע

בישראל, כמו בישראל, אם הארוע לא יהיה כשר ולאולם אין תעודת כשרות, הרבנות לא תשלח רב מטעמה כדי להשיא את הזוג הצעיר. ולכן, מי שרוצה חתונה יהודית כשרה צריך למצוא אולם בעל תעודת כשרות ולהחליט על ארוחה בשרית או חלבית. מעבר לחשיבות הרב, צריך לזכור גם את האורחים שלכם. בארוע שחלק גדול מהאורחים שומר על כשרות, כדאי מאד שתהיה תעודת הכשרות המתאימה, אחרת אנשים לא יאכלו ואולי אף יעזבו בהפגנתיות.

הקינוח

עדיף מאד שהקינוחים יהיו בבר קינוחים מרכזי ולא יוגשו לשולחן. הסיבה לכך היא שאנשים אוהבים לאכול דברים מתוקים בכמויות גדולות וגם רוצים לטעום מהכל. מספר מזנונים ברחבי האולם יספקו את גם את גרגרנותם של האורחים הרעבים ביותר. במידה והארוחה היא בשרית, כל הקינוחים יהיו פרווה, והחלב לקפה יהיה צמחי.

מעבר לעוגות, לשוקולדים וכל שאר המאכלים מזילי הריר, חשוב לספק גם מגוון פירות סביר, לאלו מאיתנו שנמצאים בדיאטה או סתם לא אוכלים מתוק. כמובן שהפירות שיוגשו יהיה בהתאם לעונה, אבל הלהיטים הם תותים, קיווי, אפרסמונים, אננס טרי, ליצ'י וכדומה.

קבלת הפנים

בקבלת הפנים, שנערכת לפני החופה ומהווה בעצם הקדמה לארוחה העיקרית מגישים מתאבנים שונים, בשריים או חלביים והרבה שתייה. נהוג להקים מספר ביתנים באזור קבלת הפנים, שיספקו אוכל במגוון סגנונות. ביתן איטלקי יגיש פסטות קרות וחמות, משולשי פיצה, חתיכות לחם עם חמאת שום, אנטיפסטי וכדומה. ביתן סיני יגיש ירקות מוקפצים (עם או בלי בשר), אגרולים, נתחוני עוף ברוטב מתוק או חריף, ירקות על מצע אורז ושאר דברים טעימים מהמטבח הסיני. בביתן הישראלי יוגשו קובות, סיגרים ופסטלים, פיתות עם חומוס, כדורי פלאפל וסלט ירקות.

אפשר להרים ביתן בדואי שיהווה אטרקציה לאורחים הרעבים. בביתן הזה יגישו פיתות חמות ישר מהטבון, לבנה וזעתר למרוח על הפיתות ושאר מאכלים בדואים. הביתן המקסיקני יגיש פאהיטס (בצק ממולא בירקות ובשר), קלחי תירס חמים ובשרים מעושנים. רעיון טוב יהיה להקים ביתנים על פי עדות וארץ מוצא של בני הזוג בהם יגישו את המאכלים המסורתיים לכל עדה.
כמובן שבכל מהלך קבלת הפנים יעברו מלצרים עם מאכלים מיוחדים אותם הם יגישו עד פי האורח. אולם אירועים בירושלים

מלצרים

עם החלטתם ללכת על ארוע בהגשה, כדאי לדעת שעל כל עשרה אורחים צריך להיות מלצר, וזה יהיה יחס טוב. אם תתקמצנו במלצרים, יווצר מצב שבזמן שצד אחד של האולם כבר סיים את המנה העיקרית, הצד השני עדיין לא קיבל אותה - דבר רע לכל הדעות.

נהוג לתת למלצרים טיפ על עבודתם הטובה. קצת קשה לעבור מלצר מלצר ולחק את המזומנים ולכן אפשר לתת לרב המלצרים טיפ גלובאלי שיתחלק בין כולם. על השאלה האם לשלם בהתחלת הערב או בסופו קשה לענות וכל אחד יעשה כראות עיניו.

אפשר לבקש שהמלצרים יתלבשו בהתאם לעיצוב וסגנון הארוע, ובכל מקרה צריך לוודא שהם יודעים את תפקידם ושהם יהיו מנומסים וחביבים לאורחים. קייטרינג על האש

אינדקס מדיה - פתרונות שיווק מתקדמים לעסק שלך

בוא נתחיל >>

קידום ממומן בגוגל

רוצה להיות ראשון בגוגל כאן ועכשיו?
קידום ממומן בגוגל הוא הדבר בשבילך.
אתה תקבע את המילים והתקציב ואנו נדאג
למקום הראשון בתוצאות גוגל. בהתחייבות

בוא נתחיל >>
תהליך העבודה ולקוחות נבחרים >>

קידום אורגני בגוגל

צוות המומחים שלנו רק מחכה להצעיד
את העסק שלך צעד קדימה ולהביא
אותך להיות בדף הראשון בגוגל בביטויים
הרלוונטים. ראשון בגוגל = לקוחות חדשים

תהליך העבודה ולקוחות נבחרים >>
מידע נוסף ואתרים לדוגמא >>

בניית אתרים וחנויות

בניית אתרים רספונסיבים מותאמים
לכל סוגי המסכים, לטלפון ולגוגל,
כולל דומיין, מערכת ניהול אתרים
ועיצוב מרהיב ואישי לכל אתר

מידע נוסף ואתרים לדוגמא >>